Bocskai tér

Bocskai tér

Az elmúlt évek látványos fejlődése során új kép fogadja a városunkba érkezőket, ahol hangulatos sétát téve felfedezhetik értékeinket, hagyományainkat, épített örökségünket.

A Bocskai tér rekonstrukciója során sétálóövezetet alakítottak ki középkori vár körvonalait idéző falakkal. A tér legnagyobb dísze a látványszökőkút lett, melyet úgy alakítottak, hogy egy nagy kehelyből aláhulló vízesés alatt sétálóhídon lehet átmenni, azt az érzetet nyújtva, mintha az ember a vízen járna. A 4 felől induló vízijátékok nagyon látványosak, s az összkép fokozható az esti víz alatti megvilágítással és a naponta többször felcsendülő muzsikával.

Megújult az 1907 óta a főtéren álló Bocskai szobor, mely a város egyik jelképe. A felállítása óta első alkalommal restaurált szobor talapzatában elhelyeztek egy urnát, melyben fotók találhatók a régi és a megújult térről és a szoborról.

Így igazi rendezvénytér és közösségi tér alakult ki a város szívében, ahová jó elmenni, sétálgatva gyönyörködni a megújított és újonnan épült szobrokban és épületekben, találkozni és beszélgetni az emberekkel, hallgatni a szökőkút csobogását vagy muzsikáját.